Malzemeler
200 gr. tavuk göğsü
2 Adet yumurta beyazı
100 gr. Galeta unu
10 gr. Cajun baharatı
Kızartmak için sıvı yağ

 

YAPILIŞI 

Tavuk  göğsünün yağları ve zarı temizlenir. Bir parmak kalınlığında iki geniş dilim şeklinde kesilir. Kalınlığının aynı olması için fazlalık kısımlar alınıp düzeltilir. Her bir dilim yine parmak kalınlığında şeritlere kesilir. Parmak tavuklara tuz ve karabiber serpilir. Yumurta beyazları bir kabın içerisinde köpürene kadar çırpılır. Galeta unu ile cajun baharatı ayrı bir kapta karıştırılıp harmanlanır. Tuz ve karabiberle sezone edilen parmak tavuklar tek tek önce köpüklü yumurta beyazına sonra  baharatlı galeta ununa bulanır. Her tarafın eşit şekilde panelenmesine dikkat edilir. Kızartma tavasına sıvı yağ konulur. İyice ısınması beklenir. Kızgın yağa bir fiske un atıp hazır olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer hemen kabarcıklar çıkıyorsa yağınız kızartma için hazırdır.  Panelenmiş her bir parmak tavuğu kızgın yağ içerisine tek tek atıyoruz ve birbirlerine temas etmemesine özen gösteriyoruz. Gerekiyorsa maşa ile diğer taraflarını çevirip altın sarısı olana kadar kızartıyoruz. Parmak tavukları yağdan alıp kağıt havlu ile fazla yağından arındırıyoruz. Tavukların dışı çıtır içi tam olarak pişmiş ancak sulu olmalıdır. Tartar sos ve solsa sos ile servis ediyoruz.