Malzemeler
                                       150 gr. Pastacı kreması
                                       6 adet yumurta sarısı
                                       100 gr. Şeker
                                       600 gr. Labne peyniri
                                       100 gr. Toz kremşanti
                                       ½ su bardağı süt 

 

                                                   

YAPILIŞI  

6 adet yumurta sarısı ve 100 gr. şekeri benmari usulü ocakta spatula ile kenarlarını ( mayonez tenceresinde) sıyırarak kıvam aldırılır. Kurdale olana kadar labne peynirini  ayrı bir kapta süzgeçten süzdürülür. Labne ve pastacı kremasını gastronomda karıştırdıktan sonra yapılan karışım eklenir ve süzgeçten geçirilir. Yarım bardak sütle toz kremşantiyi mikser yardımıyla kıvam alana kadar çırpılır. Kıvam alan kremşantiyi diğer malzemelerle birleştirip pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Sonra buzdolabında donmasını beklenir. Pastanın tabanını bardak yardımıyla yuvarlak şekilde çıkartabilirsiniz. İlk katta çıkan parçaları kahveyle ıslatırız. Bardağın dibine yerleştirdikten sonra 1- 1,5 cm olacak şekilde ikinci kata hazırladığımız tiramusu bazından dökeriz. Her katta bardağın iç kenarlarını tülbentle sileriz. İkinci katta tekrar kekimizi yerleştiririz, kahveye batırıp kahvesini biraz süzdükten sonra bardağa yerleştiririz ve tekrar tiramisu bazından dökeriz. Üçüncü kata yuvarlak kestiğimiz kekimizi tekrar  kahveye batırıp yerleştiririz. En son olarak tiramisu bazından kekin üstüne dökeriz. Bardağın en son kısmında yarım cm. boşluk bırakıyoruz. Bardağımızın kenarlarını temizleyip servis yapıyoruz…